2014. szeptember 21., vasárnap

Pink marcipán torta

Ezt a tortát egy kedves ismerősöm felkérésére készítettem. A kikötése az volt hogy az alap legyen magenta rózsaszín, világosabb rózsaszín szívekkel, masnikkal és gyöngyökkel díszítsem. Hát ez sikeredett elsőre. Marcipánnal még nem dolgoztam azelőtt, ami lényeges különbség a fondant-al szemben az természetesen az íze, illetve könnyebben szakad így óvatosabban kell bánni vele. Azt kérték a piskóta is legyen rózsaszín ha lehetséges. Most az alap piskóta receptemet szeretném megosztani amit minden tortasütésnél használok. Nekem ez vált be.

Hozzávalók a piskótához: (egy kb. 22 cm-es tortalaphoz) 

4 tojás
4 evőkanál cukor (nem púpozott, mivel a cukor nehezebb mint a liszt)
4 púpozott evőkanál liszt ( ha kakaósra készítjük a piskótát egy evőkanál lisztet helyettesítsünk kakaóporral)
4 evőkanál víz
0,5 csomag sütőpor


Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és a vizet és kemény habbá verjük. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojások sárgáját is. A lisztben elkeverjük a sütőport (esetenként a kakaóport) és apránként hozzákeverjük a tojásfehérjéhez, vigyázva nehogy összetörjük a habot. 180 fokig előmelegített sütőben sütjük, tűpróbával ellenőrizzük megsült e. 3 lapot sütünk ugyan így.

Képek az elkészült tortáról:







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése