2014. február 24., hétfő

Tenger gyümölcsei cupcake

Van egy második nagy szerelem az életemben, a cupcake. Emlékszem mikor először találkoztam ezekkel a gyönyörű habos, színes "muffinokkal", első látásra beléjük szerettem. Nem tudtam megállni, hogy ne készítsek én is cupcake-eket minden egyes nap. Még emlékszem a legelsőre. (Tejszínes mogyorós volt :) ) Akkor még az ízen volt a hangsúly mintsem a küllemen. Azóta kissé a kinézet és a díszítettség vette át a helyét, de nem titkolt szándékom ezek egyensúlyba hozása. Mert a jó cupcake legalább olyan finom, mint amilyen szép. Ez a tenger gyümölcsei cupcake a nagy hó ideje alatt született, küldetése elhoznia a nyarat rövid élete alatt :). Igazából volt egy doboz ajándékba kapott tenger gyümölcsei bonbon a kamránkban. Úgy döntöttem nem csak simán befalom :) hanem ékkövévé teszem egy csinos cupcake-nek. Mivel minden bonbon kicsit más, így nem lett 2 egyforma cupcake sem :)











Hozzávalók:

  25 dkg liszt
  18 dkg cukor
  2,5 dl tej 
  1 dl olaj
  2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  1 tojás
  1 csomag vaníliás cukor
  2 teáskanál sütőpor
  fél teáskanál szódabikarbóna


Hozzávalók a krémhez:

  2,5 dl cukrozott habtejszín
  kék és zöld ételszínezék


Hozzávalók a dekorációhoz:

  Egy doboz tenger gyümölcsei bonbon 
  Csokis gabonagolyó ( tengeri köveknek álcázzák magukat, de akár el is hagyható )
  kék színű színes szórócukor ( könnyedén elkészíthető házilag is, hamarosan az oldalon is látható lesz hogyan )
  



Elkészítése: 

A cukrot az egész tojással habosra keverjük. A liszttel elkeverjük a kakaóport, a vaníliás cukrot, a sütőport és a szódabikarbónát. Felváltva adjuk hozzá a tojásos masszához a lisztes keveréket, a tejet és az olajat. Végül a kikevert tésztát muffin papírral kibélelt tepsibe ( én most szilikon muffin kapszlikat használtam ) 3/4-ig adagoljuk, egy fagyi kanál segítségével, így egyforma adagok lesznek. De egy kanál, vagy egy kiöntő kancsó is tökéletesen megfelel erre a célra. 180 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük megsült e. Amíg sül, elkészíthetjük a krémet. A tejszínt felverjük egy kézi mixerrel, és közben cseppenként ételszínezéket adunk hozzá, amíg el nem érjük a türkizkék árnyalatot. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és a már teljesen kihűlt muffinok tetejére, kívülről befelé haladva nyomjuk. ( ha a süteményeink túl "púposra" sültek, egy recés fogú késsel könnyedén vízszintessé alakíthatóak. A vágás felületét a krém eltakarja majd ) A krém tetejét megszórjuk a színes szórócukorral, majd a bonbonokkal és a gabonagolyókkal tetszés szerint feldíszítjük. Jó étvágyat hozzá!











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése